Waar verenigingen het overal moeilijk hebben om het ledental op peil te houden, laat watersportvereniging MCC een opvallende groei zien. De laatste 16 maanden hebben zich bij de Maastrichtse vereniging ruim 230 nieuwe leden gemeld. Een aanwas van 30% van het ledental.

Voorzitter Guido Derks over deze unieke ontwikkeling: “ We zijn nu anderhalf jaar met een nieuw bestuur aan de slag. Net als bij andere verenigingen troffen we een vereniging met dalend ledenaantal. De afgelopen jaren gingen honderden leden verloren, waardoor het moeilijk werd de voorzieningen op peil te houden. Een aantal mensen heeft de schouders er onder gezet en we zien nu een stijgende populariteit. Het inschrijven van 230 nieuwe leden, waaronder veel jeugd, en het verwelkomen van een aantal nieuwe boten in de haven is in deze tijd een prestatie van formaat. We hebben nog geen ledenstop, maar dat moment komt wel dichterbij als het zo doorgaat. Ons unieke plekje aan de Maas is herontdekt !

De grootste uitdaging voor nu is van al die nieuwe leden ook betrokken actieve leden te maken. Ook bij ons is vrijwilligerswerk een belangrijke steunpilaar voor de club. We merken dat juist het vrijwilligerswerk nog veelal stoelt op ‘oud gedienden’. Activiteiten voor de jeugd, Koksploog, jeu de Boules, haven, waterskiën, onderhoud, poortbeleid en bestuur. Overal zijn mensen nodig om zich hier vrijwillig voor in te zetten.”

Het beste voorbeeld van zo’n oud gediende is mevrouw Irene Anspach.

Onlangs bij de seizoenopening werd ze door de voorzitter en de Maastrichtse Loco-burgemeester Andre Willems in het zonnetje gezet. 80 jaar actief lidmaatschap, waar kom je dat nog tegen? Bij MCC dus. Voor jong en oud.