Afgelopen zondag was de seizoensopening. Traditioneel voorafgegaan door een voortreffelijke en druk bezochte brunch van de Koksploog . MCC heeft sowieso de wind in de zeilen. Het bestuur huldigde de jubilarissen en voorzitter Guido Derks maakte bekend dat de groei van afgelopen jaren van 600 richting de 1000 leden door zet.
Iemand die alle pieken en dalen van de vereniging heeft meegemaakt is Yvonne Kurvers. Mevrouw Kurvers is de dochter van een van de oprichters van MCC Toine Anspach en al vanaf haar geboorte een graag gezien lid. Yvonne Kurvers werd door het verenigingsbestuur in het zonnetje gezet als dank voor maar liefst 80 jaar actief lidmaatschap.
Ook wethouder John Aarts kwam er namens het stadsbestuur van Maastricht speciaal voor langs. Naast de felicitaties aan het adres van Yvonne Kurvers werd ook de vereniging geprezen voor haar maatschappelijke betrokkenheid, zoals de MCC Koksploog die zich al sinds jaar en dag inzet voor verwen-dagen voor kinderen met een handicap.
De wethouder was ook onder de indruk van de investeringen: een nieuw aangelegd zwembad, verduurzaming van de faciliteiten en uitbreiding van de Jeu de Boules banen, daags voor de opening opgeleverd .

Goede berichten waren er ook voor de van MECC Horeca afkomstige nieuwe exploitant Johan Rosier, die de afgelopen weken al heeft warmgedraaid bij MCC en lovende recensies oogst.
En passant werd nog een gloednieuwe defribilator gepresenteerd, aan de vereniging aangeboden door langjarig lid Andre Rieu. 'Laten we hopen dat de defribilator in de kast blijft’, maar mocht het nodig zijn dan zijn we in elk geval goed voorbereid sloot Derks het formele gedeelte van de opening af. En ondanks de regen hees vervolgens Yvonne Kurvers samen met wethouder Aarts de MCC vlag traditioneel in top.
Jubilaris 2019