Koksploog

diner_1200x300

Wat is ons doel?

Onder de rood-witte vlag van MCC willen wij iets betekenen voor de leerlingen van de TylTyl school Maasgouw, de Jan Baptist school en de Kaanjel.

Hoe doen we dat?

Een keer per jaar wordt er door de Jan Baptist school een sport- en doe dag op onze accommodatie georganiseerd. De kinderen worden ‘s morgens vroeg ontvangen op MCC met koffie, thee of limonade, waarna de Koksploog en veel andere vrijwilligers hun best doen om er een leuke dag van te maken. Ook de kinderen van de Kaanjel worden door ons die dag uitgenodigd en zij hebben plezier in de muziek en willen graag meezingen.
Met alle leerlingen wordt de hele dag een rondje gevaren met grote en kleine boten op de Maas. Er wordt enthousiast met dj Arno aan karaoke gedaan en er zijn belangeloze optredens van bekende artiesten. Traditioneel is er een lunch die bestaat uit lekkere frietjes met veel zuurvlees, appelmoes en mayonaise. Vanzelfsprekend snoepen alle medewerkers aan het einde een hapje mee, maar ze nemen daar nauwelijks tijd voor, want de kinderen verdienen en krijgen alle aandacht. Na de lunch treden de artiesten op en wordt mee gezongen en gedanst en krijgen alle deelnemers een lekker ijsje. Om 3 uur is het de tijd van afscheid en brengen de speciale busjes iedereen weer naar huis.
Bij de TylTyl school Maasgouw gaan wij hun sportdag opfleuren met onze bekende frietjes, zuurvlees, appelmoes en mayonaise en brengen wij ook hier enkele artiesten mee.

Wat doen wij verder ?

Als de kas dat toelaat sponsoren wij projecten zoals:

de TylTyl school Maasgouw, waar wij mee geholpen hebben aan de inrichting van een snoezelkamer, waarin kinderen kunnen ontspannen tijdens en na de zware lessen en oefeningen. Deze kamer is voorzien van speciale licht- en geluidseffecten en een waterbed waardoor de kinderen tot rust komen.
Bart Buis - de kindertelevisie van het AZM – heeft van ons een leuk sponsorbedrag ontvangen voor de aanschaf van opnameapparatuur.
Het Ronald McDonalds tehuis hebben wij met een geldelijke ondersteuning blij gemaakt.
De bejaarde bezoekers van de Schark hebben wij heerlijk verwend met een uitgebreide barbecue.
De kinderen van Tsjernobyl die in de zomer te gast zijn bij Limburgse gezinnen hebben wij een heerlijke ontspannen dag aangeboden op onze club.
Wij willen en kunnen dus bijspringen als er iets nodig is voor het welzijn van de kinderen en dit niet vergoed wordt door de overheid.

Hoe komen wij aan ons geld ?

Wij verzorgen het ontbijt bij de officiële opening van ons seizoen en in het najaar een speciale culinaire avond voor onze clubleden. Voor de liefhebbers houden we ook nog een kienmiddag met leuke prijzen, waar de grote Koksploogronde met sponsorprijzen een financieel voordeel voor ons opbrengt.
En wij hebben gelukkig ieder jaar nog onze vaste sponsoren.
De netto inkomsten van dit alles worden rechtstreeks aan onze doelgroep besteed. Het is dus van groot belang dat de MCCers regelmatig onze activiteiten bezoeken en ons daarmee financieel steunen. Doen wij wat voor onze leden terug?
Wij zijn de sociale tak van MCC en brengen zo de club op een positieve manier naar buiten, waaronder het gemeentebestuur. Wethouder A. Willems was vorig jaar zo geïnteresseerd dat hij onze dag voor de scholen is komen bezoeken. Dit jaar werd ons werk door de Tempeleers gewaardeerd om voor ons vele werk de Tempeleersvlaoi aan te bieden.
Ook staan wij altijd klaar om een andere commissie van onze vereniging te ondersteunen bij een van hun activiteiten.

Diversen

Wilt u meer weten over onze activiteiten dan kunt u contact opnemen met ons aanspreekpunt: Marij Courtens 0433213997 of 0644334529
Nog meer informatie over ons werk leest U in de agenda elders op deze site. Iedere activiteit wordt tevens tijdig aangekondigd in het clubgebouw, waar intekenlijsten ophangen. Afmelden na intekening kan tot maximaal één week voor het evenement. Daarna dient betaling plaats te vinden, ook als u niet deelneemt.

Tekst: Margot Hijnens, lid van de Koksploog